Loading

Äänenkäsittely

Äänenkäsittelyn tarpeisiin on luotu useita erilaisia vaihtoehtoja. Suosituin ja myös paras ohjelma on Audacity. Sen avulla voi käsitellä ääntä monin eri tavoin ja myös tallentaa äänitiedostot moniin eri muotoihin, myös yleisimmin käytettyyn MP3-muotoon.

Audacity tukee useita ääniraitoja, joita voi käsitellä erikseen ja yhdessä. Ohjelma sisältää suuren määrän eri efektejä, joita hyödyntäen on mahdollista esimerkiksi poistaa LP-levyn rahinoita.

Audacityn avulla on varsin helppoa tallentaa vanhat vinyylilevyt sähköiseen muotoon ja lisätä MP3-tiedostoihin myös metatiedot, kuten albumi -, kappale- ja esittäjätiedot.

Toinen yleinen käyttökohde on soittoäänien luominen puhelimille. Omaan käyttöön saa tehdä soittoääniä vapaasti, mutta on hyvä käyttää lähdemateriaalina Creative Commons (CC) -lisensoituja ilmaisia kappaleita.

Audacityn käyttöliittymä on aluksi hieman monimutkainen, mutta sen käytön oppii nopeasti, ja ohjelma on hyvin monipuolinen. Jos äänenkäsittelyyn on tarvetta, Audacityyn kannattaa tutustua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.