Julkaisujärjestelmät

Julkaisujärjestelmät olivat ennen kalliita, suuritöisiä ja hankalia ylläpitää. Siksi ne olivat enimmäkseen suurten yhtiöiden ja media-alan käytössä. Avoimen lähdekoodin ajatusmalliin perustuvat järjestelmät ovat kuitenkin tuoneet julkaisujärjestelmät myös yksityisten ihmisten, yhdistysten ja pk-yritysten saataville. Nykyään on mahdollista hyvin pienin kustannuksin luoda helposti ylläpidettävä julkaisujärjestelmä, joka nostaa esimerkiksi pk-yrityksen näkyvyyttä Internetissä huomattavasti ja tuo aivan uusia kanavia asiakasviestintään.

Tunnetuimmat tällaisista järjestelmistä ovat WordPress, Joomla ja Drupal. WordPressistä on olemassa kaksi erillistä palvelua, wordpress.com ja wordpress.org. Com-palvelussa voi helposti ja nopeasti päästä alkuun WordPressin käytössä, ja org-palvelu taas tarjoaa laajennettavuutta ja säätömahdollisuuksia. Useat Internet-palveluntarjoajat ovat lisäksi ottaneet org-palvelut osaksi omaa palvelutarjontaansa. Joomla ja Drupal ovat myös omien tarpeiden mukaan muokattavia järjestelmiä, joilla on omat vahvuutensa.

Suurin pulma tällä saralla onkin sen tietämisessä, mitä tarvitaan sivuston sisällöksi ja kuinka julkaisujärjestelmä otetaan haltuun. Sabulo auttaa tässä tehtävässä alusta loppuun asti.